Nyheter

Häng med på en heldag till Skara Sommarland! 4:e Juni

  • 15 maj 2023

image: Häng med på en heldag till Skara Sommarland!   4:e Juni

Vi anordnar klubbresa till Sommarlandssprinten, en orienteringstävling som går inne på Skara Sommarlands område. Man startar före parkens ordinarie öppettider och när man gått i mål är det fritt fram att nyttja allt det som Skara Sommarland har att erbjuda resten av dagen. Resan subventioneras av KOK så det blir en mycket prisvärd utflykt. 

När: 4/6 klockan 05.00 är det avfärd med buss från Folkets parkering (Restaurang Olympos). Hemfärd från Sommarlandet 16.00 och vi är åter i Katrineholm cirka 19.00. 

Kostnad: Medlemskap i Katrineholms OK krävs för alla medföljande. 

Inträde 175 kr för alla betalas i samband med anmälan.

För vuxna (from 21 år) tillkommer en obligatorisk tävlingsavgift 80kr eller 150kr beroende på vilken klass man deltar i. (För de vuxna som betalt tävlingsavgift för hela året ingår denna tävling i den avgiften.) 

Klasser: Öppen 0 är en enklare klass för vuxna som följer med, men inte vill tävla. Startavgiften 80kr. 

Det finns fler öppna klasser med olika svårighetsgrader och längder. Startavgift 150 kr för vuxna. I de klasserna har man ”fri starttid” och behöver inte passa en exakt tid när man skall starta. För nybörjarbarn passar inskolningsklassen (1 km) bra. De har samma bana som Öppen noll (för vuxna) och därför kan man som vuxen följa med sitt barn. Vill barnet ha något längre svårare så finns U2 (1 km), U3 (1,5 km) och U4 (2,2 km). 

I tävlingsklass tävlar man mot sina jämnåriga och får då en tilldelad tid när man skall starta. Man ska klara banan på egen hand och får inte ha med sig någon “skugga”. 

Som extra krydda erbjuder tävlingen Extravaganza klass för HD14. HD16, HD18 och HD21. I dessa klasser får man en spektakulär bana där inslag av vatten, klättring och andra tokigheter sker. Det är även gemensam start i dessa klasser. 

Anmälan: Logga in på hemsidan och Anmäl dig här!, senast 27/5. Tänk på att anmäla alla som ska med. Om det krånglar kan ni meddela seberi01@gmail.com. För er som har inlogg i Eventor, kom ihåg att anmäla er till tävlingen också: Länk till Eventor. Övriga får hjälp att lägga in anmälan i Eventor. 

Mat: Mat får deltagarna stå för själva. Ta gärna med lite frukost att äta i bussen på resan ner. Det finns möjlighet att köpa mat i parkens ordinarie restauranger. Vår erfarenhet är dock att det brukar vara mycket folk och för att slippa långa köer rekommenderas matsäck. 

Referat KM

  • 12 maj 2023

Nu finns resultatlistor från årets KM och övriga klubbtävlingar under flik Verksamhet/Resultat klubbtävlingar.

 

Senaste tillskottet var Kort & Sprint-KM. Här följer ett litet referat från en rafflande avslutning:

Först kördes en sprintbana och där lyckades 13-åriga Elton spöa alla betydligt äldre konkurrenter. Bra sprunget!  Tvåa blev Klas och trea Larssa följt av Ola mfl. 

Därefter kördes en bana på drygt 3 km med klart svårare orientering. Spänningen höjdes genom att jaktstart tillämpades och först i mål väntade äran som klubbmästare.

Elton sprang ut först men jagades av Klas som startade drygt 10 sek efter och en minut efter jagade Larssa. Elton höll undan en bra bit av banan men Klas knappade in vid varje kontroll. Ett handikapp för den som låg först var att han var tvungen att "väcka" kontrollerna varmed tvåan kunde knappa in. Samtidigt jagade Larssa lite efter och skymtade täten till och från. Klas & Elton orienterade säkert och ingen gav sig. Vid sista kontrollen var de samtidigt och tävlingen avgjordes av att Klas lyckades hitta en lite bättre väg genom skogen de sista 100 metrarna. 

Stort grattis till Klas för titeln som Klubbmästare och även stort grattis till Elton som gav gubbarna en rejäl match. Nästa år, då ni..