Häng med på heldag till Skara Sommarland! Söndag 9:e Juni

  • 10 maj 2024

image: Häng med på heldag till Skara Sommarland! Söndag 9:e Juni

Katrineholms OKs klubbresa till Sommarlandssprinten sön 9 juni 

Häng med på en heldag till Skara Sommarland! Vi anordnar klubbresa till Sommarlandssprinten, en orienteringstävling som går inne på Skara Sommarlands område. Man startar före parkens ordinarie öppettider och när man gått i mål är det fritt fram att nyttja allt det som Skara Sommarland har att erbjuda resten av dagen. Tack vare våra sponsorer kan resan subventioneras kraftigt, så det blir en mycket prisvärd utflykt.

När: 9/6 klockan 05.00 är det avfärd från Folkets parkering (Restaurang Olympos). Hemfärd från Sommarlandet 16.00 och vi är åter i Katrineholm cirka 19.00. 

Kostnad: Medlemskap i Katrineholms OK krävs för alla medföljande. (Om bara barnet är medlem kan man uppgradera medlemsskapet genom att betala mellanskillnaden, så att förälder/hela familjen är medlemmar.)

KOK står för alla avgifter för barnen.

Vuxna (from 21 år) betalar en subventionerad inträdesavgift på 175 kr. (För att få detta pris måste man vara anmäld till tävlingen.) KOK står för alla anmälningsavgifter och busskostnaden.

OBS! Alla kostnader inkl. medlemsavgift måste vara betalda senast en vecka före resan.

 

Klasser: Öppen 0 är en enklare klass för vuxna som följer med, men inte vill tävla.

Det finns flera öppna klasser med olika svårighetsgrader och längder. I de klasserna har man ”fri starttid” och behöver inte passa en exakt tid när man skall starta.

För nybörjarbarn passar inskolningsklassen (1 km) bra. De har samma bana som Öppen noll (för vuxna) och därför kan man som vuxen följa med sitt barn. Vill barnet ha något längre svårare så finns U2 (1 km), U3 (1,5 km) och U4 (2,2 km). I dessa klasser får man ha ”skugga” eller springa med en kompis.

I tävlingsklass tävlar man mot sina jämnåriga och får då en tilldelad tid när man skall starta. Man ska klara banan på egen hand och får inte ha med sig någon “skugga”. 

Som extra krydda erbjuder tävlingen Extravaganza klass för HD14. HD16, HD18 och HD21. I dessa klasser får man en spektakulär bana där kartan är ändrad och inslag av vatten, klättring och andra tokigheter sker. Det är gemensam start i dessa klasser. 

Anmälan: Senast 19/5 på KOKs hemsida. När du loggat in finns anmälningsfunktionen uppe till vänster. Tänk på att anmäla alla som ska med, även om man inte ska tävla. Skriv namnen på alla i kommentarsfältet. Barn under 14 år måste ha en vuxen med sig på resan, som har ansvaret för hen under dagen. Om det krånglar kan ni anmäla er till camillamoris@yahoo.com

För er som har inlogg i Eventor, kom ihåg att anmäla er till tävlingarna där. Länk till inbjudan i Eventor. Övriga får hjälp av ledarna att lägga in anmälan i Eventor. Meddela Camilla vilken klass barnet/du vill springa.

Mat: Mat och dryck får deltagarna stå för själva. Klubben har med lite mellis som är sponsrat av ICA Maxi. Ta gärna med frukost att äta i bussen på resan ner. Det finns möjlighet att köpa mat i parkens ordinarie restauranger. Vår erfarenhet är dock att det brukar vara mycket folk och för att slippa långa köer rekommenderas egen matsäck. 

Utrustning: Vanliga löparskor och sköna kläder att springa i. Denna tävling går det bra att springa i shorts. Ombyteskläder, badkläder, handduk, solkräm, regnkläder brukar vara bra att ha. Klubben har med sportidentpinnar och kompasser för de som behöver låna.