Hoppa till sidans innehåll

Rune & Barbro - Katrineholms mesta Hittaut:are

02 DEC 2021 17:01
Över 2 000 personer har deltagit i Hittaut i Katrineholms kommun under 2021, men inga andra Katrineholmare har tagit lika många checkpoints totalt sett som Rune och Barbro Jansson. Deras nästan 4 800 registreringar placerar dem topp-5 i hela Sverige.
  • Uppdaterad: 02 DEC 2021 17:01

I samband med KOKs medlemsmöte 30 nov - kvällen innan premiären för andra upplagan av julkalendern för Hittaut Katrineholm - hade vi besök av Rune & Barbro, boende i Värmbol. De berättade många intressanta saker om sina olika Hittaut-resor runt om i Sverige under året.

Det hela började i september 2020, när paret tröttnat på den isolering som pandemin inneburit. Först gav de sig ut och vandrade på Sörmlandsleden och sedan gav de sig på Hittaut. När de registrerat alla checkpoints i Katrineholm, Julita och övriga Sörmland gav de sig ut på sin första längre resa med checkpointsjakter som huvudsyfte.

- Efter det var vi fast, så att säga. Vi har fått upptäcka många nya platser och fått skäl att gå eller cykla många extra kilometer. Vi gillar att vandra och röra på oss, men att vi skulle bli såhär bitna av att hittaut och jaga kontroller trodde vi inte innan, berättar Rune.

Många som Hittaut-turistar reser runt med husbil, men inte Rune & Barbro. Campingstugor fungerar utmärkt och som en extra tvist har de försökt få till ett besök i en kiosk varje Hittaut-dag för att unna sig en god glasstrut.

I samband med medlemsmötet fick Rune & Barbro en julblomma och en chokladask av KOK som tack och uppmuntran. Samtidigt fick även Lena & Leif Norman samma sak, som avtackning efter fem års fantastiskt arbete som checkpointsansvariga för Hittaut Katrineholm. 

FOTO: Rune Jansson

En av de mer udda kontrollplaceringarna som paret Jansson träffat på. Dock inte medvetet placerad av arrangören, utan flyttad av deltagare/sabotörer.

FAKTA - Rune & Barbros Hittaut:ande 2021:

  • 102 dagar
  • 46 orter
  • 117 mil vandring
  • 256 mil cykling på vanliga standardcyklar
  • 4 769 registrerade checkpoints (till och med 2021-12-02)
  • Plats 5-6 på nationella topplistan

    FOTO: Pia Laestander (övre bilden), Rune Jansson (undre bilden)
Skribent: Klas Bringert
E-post: Adressen Gömd

KOK-skolan

Hittaut Katrineholm

Fotopasset Katrineholm

Vi tackar våra sponsorer!

KFAB_180x70px

Holmen_180x70px

Metria_180x70px

Andebol


TIPS! Visste du att du kan gynna KOK genom att köpa till exempel kontorsmateriel, toner till skrivare etc. via vår egen sida på sponsorhuset.se!

Postadress:
Katrineholms OK - Orientering
Tranvägen 7
64193 Katrineholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kok@katrineholmsok.o...

Se all info

KOK-tar-swish_180px