Hoppa till sidans innehåll

Eva och Mats tränar upp sig tillsammans med hittaut

20 DEC 2020 20:00
Sen julkalendern för hittaut Katrineholm drog igång har Eva och Mats Forsman hela tiden synts långt upp på topplistan. Och paret är rutinerade både som hittaut:are och tävlingsorienterare.
  • Uppdaterad: 11 DEC 2020 13:01

“Orientering är ett fantastiskt sätt att förena nytta med nöje och samtidigt få frisk luft.”

Mats började med orientering 1969 och beskriver sig som en man i sin bästa ålder, 64 år och 8 månader och snart pensionär (mars 2021). Som junior tillhörde han Sverige-eliten i orientering med ena foten i juniorlandslaget och som senior fram till H50 en stabil orienterare på tävlingar såsom Tiomila och ett dussin O-Ringen.

- Jag kände mig ganska mätt på orientering i början på 2000-talet. Höll på med alldeles för mycket olika saker i KOK. Men med åren har jag saknat orienteringen och försöker sakta men säkert ta mig tillbaka. Tyvärr har det varit lättare sagt än gjort. Jag råkade ut för en komplicerad knäskada 2015 när jag var på väg till jobbet. Halkade omkull när jag klev av bussen och slog knät i marken så senan som håller knäskålen och lårmuskeln samman gick rakt av. Har nu haft rehabilitering i snart sex år. Det går sakta men säkert framåt. 

Sommaren 2019 deltog Mats på O-Ringen Kolmården och hade då bestämt sig för att gå stora delar av banan. Det blev nog 90 % promenad och 10 % joggning, men han missade inte en enda kontroll på hela veckan och hamnade i mitten i av resultatlistan i sin klass. Går det rätt i orientering behöver det med andra ord inte gå så väldigt snabbt.

“Det är lika roligt att hitta checkpoints som att upptäcka en skärm i skogen.”  

Hittar även ut på andra orter 

 

Eva och Mats har hållit på med hittaut i ett par år och i år även på andra orter än hemma i Katrineholm. Årets hittaut-julkalender upptäckte via nyhetsbrevet och i hittaut-appen. Eva har genomgått två höftoperationer och en knäledsoperation, så paret tränar upp sig tillsammans med hittaut, både till fots och med cykel. På senare år har de kommit fram till att det är lika roligt att hitta checkpoints, som att upptäcka en skärm i skogen. 

- Orientering är ett fantastiskt sätt att förena nytta med nöje och samtidigt få frisk luft, konstaterar Mats, som hoppas att pandemin snart lägger sig och att vi alla kan börja leva normalt igen. 

Mats vill också komma igång mera med orienteringen under 2021 och fortsätta med hittaut, både i Katrineholm och på andra orter. 

- Det är ett utomordentligt sätt att få se platser som vi annars aldrig skulle tagit oss till självmant, avslutar han.

Skribent: Pedro Hernandez

KOK-skolan

Hittaut Katrineholm

Fotopasset Katrineholm

Vi tackar våra sponsorer!

KFAB_180x70px

Holmen_180x70px

Metria_180x70px

Andebol


TIPS! Visste du att du kan gynna KOK genom att köpa till exempel kontorsmateriel, toner till skrivare etc. via vår egen sida på sponsorhuset.se!

Postadress:
Katrineholms OK - Orientering
Tranvägen 7
64193 Katrineholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kok@katrineholmsok.o...

KOK-tar-swish_180px