Hoppa till sidans innehåll

Sommaraktiviteter med Katrineholms OK

02 JUN 2021 21:36
Under sommaren bjuder klubben på fina aktiviteter och tipsar om tävlingar i någon av våra grannkommuner. Anmälan till aktiviteter/tävlingar sker via Eventor
  • Uppdaterad: 02 JUN 2021 21:36

Datum

Event Tid Var Ansvarig
15 juni Premiär för guldjakten Julita   Julita  
1 juli Premiär för guldjakten Åsen   Åsen/Laggarhult  
3 juli Familjedag 10:00 Siggetorp Sebbe
9-11 juli Eskilstuna Weekend    Se eventor  
23-25 juli Klubbläger Ånnaboda   Ånnaboda Camping, Kilsbergen Arvid och Sebbe
1 Augusti Premiär för guldjakten Forssjö   Forssjö  
1 Agusti OK Hällens medeldistans   Se eventor  
2-4 Augusti OK Hällens 3-dagars   Se eventor  
15 Augusti Premiär för guldjakten Julita   Julita  
17 Augusti KOK-Skolestart 18:00 Siggetorp  

Hur anmäler jag mig?

Du kan anmäla dig till aktiveterna, träningarna samt tävlingarna via Eventor (OBS! du behöver vara inloggad för att se tävlingarna)


Kommentar till kalender:

  • Guldiga raderna är hittauts olika guldjakter som släpps under sommaren, och glöm inte bort hela ”stora” hittaut! Varför inte göra en egen bana genom att använda hittaut? Eller ta cykeln och en fikakorg och bege sig till några av de mera avlägsna kontrollerna? Totalt kommer det finnas 250 (!) hittaut checkpoints när samtliga guldjakter och ”hittaut på landet” är släppta.
  • Gröna rader är händelser där det kommer finnas banor och träningsmöjlighet även för de yngre i KOK-skolan! Läs mer nedan! Har ni någonsin upplevt riktig vildmarksterräng i Kilsbergen? Om inte tycker vi att ni skall försöka komma med till Ånnaboda utanför Örebro!
  • Lila raderna är förslag på ett par tävlingar i Sörmland som är mycket lämpliga om man vill springa en tävling och mäta sig med jämnåriga från andra klubbar eller bara springa en öppen motions bana i någon av våra grannkommuner.
  • ”Vanliga Träningar” och Veckans bana kommer vi att ha under de flesta veckor i sommar och vi kommer att nyttja hittaut kontroller i stor utsträckning för detta ändamål, se kalendern för mer information ang. detta.

Detaljer per aktivitet

3 Juli: Familjedag i Siggetorp 10:00

Ta med mamma och pappa eller bästa kompisen till en skojig dag i Siggetorp. Alla är välkomna från nybörjare till rutinerade natt-rävar!

  • OL-träning för barn i alla åldrar
  • Prova-på-bana för föräldrar
  • Klurig träning för rutinerade rävar och tonåringar kan också lovas!

Klädbytardag + realisation på kläder i klubbens lager. Har ni växt ur någon KOK-tröja eller ett par orienteringsskor? Passa på att sälja dem till en klubbkompis, tanken är att var och en sätter sina priser och att man enkelt och smidigt swishar betalning till säljaren.

Klubben har ett mindre lager kläder bl.a. t-shirts, mössor, kepsar och pannband. Även en mindre mängd äldre OL-Kläder (de gul/gröna utan karta på ryggen) som kommer att säljas under denna dag.

Klubben bjuder på korv med tillbehör och festis mm. Massor av lek och skoj utlovas!

23-25 Juli Klubbläger i Ånnaboda

Häng med till Ånnaboda och upplev fantastisk orienteringsterräng! Fredag till söndag kommer vi ha träningar och Sprint + Kort-KM, vill man inte stanna över natt går det bra att åka över en dag.


Tider för träningarna:
Fredag 15:00 Träning
Lördag 10:00 Sprint + Kort-KM
Söndag 10:00 Träning
Övriga tider för grillning och middag löser vi efterhand.

Vi kommer hålla till på First Camp Ånnaboda (https://firstcamp.se/destination/annaboda-orebro/) där KOKare kommer att bo i både husvagnar och stugor. Man ansvarar själv för att boka det boende alternativ man önskar, kika gärna i KOK-boken på www.katrineholmsok.org för att se vilka platser/stugor andra valt.

På lördagen går Sprint och Kort-KM av stapeln, en fartfylld tävling där man först springer en sprintbana i omedelbar närhet till campingen. Sedan transporterar vi oss till närliggande skogsterräng och springer en kort ol-bana med jaktstart utefter tiderna från sprinten. Vi kommer använda SportIdent under denna tävling.

Klubben bjuder på en enklare lunch och efteråt kommer det finnas tid för bad, frisbeegolf mm. Senare på eftermiddagen dukar vi till långbord och äter en gemensam middag. Var och en medför det som de vill äta, det kommer finnas plats på grillar för intresserade.

På fredag eftermiddag och söndag förmiddag kommer träningspass att genomföras i den magiska terrängen söder om Ånnaboda.

Klubben subventionerar: Rese-ersättning med 400kr per bil för en tur och retur resa till Ånnaboda oavsett om man kommer och endast är med över lördagen eller om man stannar ett antal nätter. Observera att reseersättningen betalas ut för en dag, det är alltså inte möjligt att åka fram och tillbaka under flera dagar och få flera reseersättningar.


Boendet subventioneras med 100kr per person och natt för nätterna mellan fredag, lördag och söndag. Ersättningen begärs av den enskilde på blankett som lämnas till kassören senast XX månader efter genomfört läger.

OBS OBS! Avlysning: terrängen utanför campingen och norr ut är avlyst för 10-mila 2022, det betyder att ingen som kan vara aktuell för att springa 10-mila eller kan vara med och påverka utgången av 10-mila 2022 får träna med någon form av karta eller liknande inom denna avlysning. Träningarna vi lägger kommer givetvis att ligga utanför avlyst område. Ånnabodas konstsnöspår, frisbeegolf banan och spåret runt Södra Ånnabodasjön berörs ej av avlysningen. Men om man planerar att vara i Ånnaboda längre tid än klubbhelgen och träna på egen hand är detta viktigt att tänka på. Även om man inte ser sig som aktuell för att springa 10-mila så finns möjligheten att man har ett engagemang i exempelvis ungdomar som kan komma att springa ungdoms kavlen 2022.

17 augusti KOK-skolestart i Siggetorp

Höstens KOK-skola drar igång, både tidigare deltagare och nybörjare är välkomna till detta datum!

Delta i tävling?

Med djupaste förhoppning om att restriktionerna lättar uppmanar vi alla att ge sig ut å tävla igen eller kanske prova på det för första gången! I skrivande stund är Eskilstuna Weekend och OK Hällens sommartävlingar de mest aktuella tävlingarna som finns i tävlingsprogrammet. För senaste information titta på hemsidan eventor.orientering.se och klicka på ”Tävlingskalender”.

Om ni behöver hjälp med anmälan eller har någon annan fråga går det bra att fråga på Katrineholms Oks Facebook, eller i Gästboken på vår hemsida.

Skribent: Pedro Hernandez Barrero
E-post: Adressen Gömd

KOK-skolan

Hittaut Katrineholm

Fotopasset Katrineholm

Vi tackar våra sponsorer!

KFAB_180x70px

Holmen_180x70px

Metria_180x70px

Andebol


TIPS! Visste du att du kan gynna KOK genom att köpa till exempel kontorsmateriel, toner till skrivare etc. via vår egen sida på sponsorhuset.se!

Postadress:
Katrineholms OK - Orientering
Tranvägen 7
64193 Katrineholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kok@katrineholmsok.o...

KOK-tar-swish_180px