Hoppa till sidans innehåll

Melkers berättelse från O-Event i Borås

15 NOV 2016 09:58
Tre tävlingar. Två tvillingbröder - och En seger i H14 på nattsprinten. Läs Melker Lundins berättelse om O-Event 11-13 november 2016 i Borås.
  • Uppdaterad: 17 APR 2017 21:34

Fredag 11 november
Pappa Konny kommer och hämtar mig Melker (och min bror Karl) ca 14.00 på Tallåsskolan. Det är dags att dra! Bilresan till Borås går smärtfritt genom snö, is och halt väglag. Men eftersom min far är en bra bilförare så kommer vi fram.

När vi väl kommit in i Borås så hittar vi först inte till skolan vi skulle bo på. Men efter ett tag är vi framme. Vi checkar in och får bo i ett litet konferensrum. Det fans precis plats för sju personer. Vi träffar våra vänner i familjen Täck som ska bo tillsammans med oss under denna helg.

Nu börjar det dra ihop sig för tävling så vi far till Borås Arena. Eftersom jag (Melker) blivit bestulen på mina orienteringsskor med metalldobb fick vi lov att investera i nya skor, det ordnade vi först av allt. Sedan var det dags att göra sig redo för tävling. Eftersom det var svinkallt fick man klä på sig ordentligt. På med pannlampan, underställ, buff, vantar och mössa.

Det var ca 600 meter till start och jag startade 21:55. Eftersom det var så himla kallt var det viktigt med bra uppvärmning (som alltid egentligen). Jag kände mig så fokuserad och laddad så nu ska här springas tänkte jag och så gjorde jag också. Jag kom in på första plats (min tid 11.27), men så var det givetvis en kille till som var lika snabb som mig så vi kom på delad första plats (det kändes så himla bra, skönt och kul). Nu var det dags att åka till skolan och sova.

Lördag 12 november
Frukost i matsalen tillsammans med många andra orienterare. Dags att ladda för en downhill sprint. Jag har ingen tur här alls, jag går ut först och får spåra åt alla andra med tanke på att det är snö ute. Drygt är ordet efter denna sprint! Denna dag gick inte alls lika bra som igår kväll och jag hamnade på 22:a plats (av ca 180 st). Känns skit. Det var kallt, men det var inomhusdusch så man fick tillbaka värmen. Efter tävlingen hängde jag med orienteringskompisar, vi gjorde Borås och tog det lugnt. På kvällen åt vi buffé på Borås Wok och det var grymt gott med mycket mat. Efter det kunde man rulla hem till madrassen och ligga och småfisa lite så dom andra började attackera en. Sen var det dags att sova.

Söndag 13 november
Frukost i matsalen tillsammans med alla andra orienterare som bott på skolan. Vi packade ihop våra saker och checkade ut. Nu är det dags för tredje dagen och Zoorienteringen. Detta innebär att vi orienterar inne på Borås Zoo bland djuren (jätte roligt och klurigt). Detta är en bra orienteringsform, särskilt för nybörjare tycker jag. Det är ju inhägnat, så man kan inte komma bort, man hittar alltid tillbaka på något vis. Jag springer H14 och här är det hård konkurrens bland oss killar. Idag startade jag 11:55:30 och sprang ca 2,3 km på 15:07 det gav mig en delad åttonde plats tillsammans med två andra. Min totala placering för helgen blev 9:a och min bror Kalle blev 12:a totalt. Det var strul med tekniken, så vi väntade inte på prisutdelningen utan åkte hem och åt riktig mat. Hemlagat potatismos och köttbullar med gräddsås och lingonsylt.

Sammanfattningen av helgen är att jag har haft en trevlig helg tillsammans med mina orienteringskompisar och jag har tävlat som jag tycker om. Det har gått lite så där, så nu blir det till att träna så jag blir på topp till våren!

Skribent: Melker Lundin
Epost: Adressen Gömd

KOK-skolan

Hittaut Katrineholm

Fotopasset Katrineholm

Vi tackar våra sponsorer!

KFAB_180x70px

Holmen_180x70px

Metria_180x70px

Andebol


TIPS! Visste du att du kan gynna KOK genom att köpa till exempel kontorsmateriel, toner till skrivare etc. via vår egen sida på sponsorhuset.se!

Postadress:
Katrineholms OK - Orientering
Tranvägen 7
64193 Katrineholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kok@katrineholmsok.o...

KOK-tar-swish_180px