Hoppa till sidans innehåll

Coachrapport från 25-manna

2016-10-21 06:08
Ganska normal 25-mannamiljö med lite gula löv och stockholmsk närmiljö omgärdade tävlingen. Fullt av folk och många orienteringsrelaterade samtal till höger och vänster. Vårt lag – ganska intakt från version ett – kändes hyfsat på hugget.
  • Uppdaterad: 2017-04-17 21:34

Åtminstone fem stycken var tränade för uppgiften och resten skulle nog klara av utmaningen ändå.

Ett andralag var det riktigt nära att vi hade kunnat ställa på benen. Tyvärr präglas mina kontakter med många av klubbens medlemmar av att jag hör av mig ett antal gånger medan svaren uteblir. Vore den situationen annorlunda, skulle vi kunna vara med med femtio löpare – härlig avrundning på säsongen, eller hur?

 

Nåja, till saken, d.v.s. 25-manna 2016:


Siri startar och startar bra ända tills det är dags att hitta kontroll ett. Stressigt, förstås och lite förkyld och nedsatt och så. Koncentration och till slut är hon inne i loppet. Sista halvan går utmärkt och vi finns redan nu på övre halvan. Albin tar över och…..

 

…är NÖJD med sitt lopp! Det händer inte varje dag men nu var vi överens om att precis så ska man springa stafett.

Damerna tar över och Anna T, Linn, Camilla och Lisen tar det lugnt och säkert och håller placeringen och växlar över till fjärde – kortsträckan, alla inom tre minuter. Axel genomför ett riktigt snabbt lopp och Barbro och Inge följer inom några minuter. Ruben blir inte överens med stigsystemet utan tappar ganska mycket.

Vid växlingen till femte kaosar det till sig. Utgående löpare måste ta osäkra beslut, då Torsten saknas och ovissheten präglar den långa femte sträckan. Arrangörerna och elektroniken får dock ordning på allt och de sex kilometerna avverkas av de fyra KOK:arna Thomas, Torsten, Klas och Arvid på mellan 51 och 52 minuter. Vi ligger fortfarande på ungefär samma placering som tidigare.

 

Sjättesträckan, med en bemanning som skulle få vilket lag som helst att hoppas, ger sig ut och Melker, Roger och Håkan gör bra till mycket bra lopp. Karl tappar fokus för en sekund och parallellfelet är ett faktum. Våra växlingar är nu inte särskilt ”täta” och nu är dessutom två löpare rejält efter.

Den i sammanhanget något svårare 25-mannaterrängen skördar ytterligare offer på sträcka sju, då Henrik och Gustav inte riktigt får till det. Larssa, rejält mörbultad, lyckas över förväntan och även Fredrik går bra.

Per-Erik genomför sin sträcka under tiden som han kontrollerar att skadade medtävlare är ”med i matchen” och samtidigt som han reflekterar över att Simone fortfarande springer dubbelt så fort som han. Idas knän håller för 5 km och nu börjar vi plocka lite placeringar. Hon lämnar över till Erik som 155:a och Erik hittar rätt fart och rätt stråk och avslutar utmärkt för Katrineholms OK = 148:a!

Hela tävlingen var i år något mer utslagsgivande än tidigare och rejäla bommar var snarare regel än undantag för nästan alla lag. Många KOK:are överträffade sig själva medan andra inte gjorde det.

 

Jag är barnsligt förtjust i den här massmönstringen av elit- och breddorientering och kommer envist att försöka vaska ihop två lag – hjälp mig! Vår slutplacering känns ganska bra men nu vet vi att en placering bland de 120 bästa är inom räckhåll utan omänskliga prestationer av var och en. Intressant är att Strängnäs-Malmby, OK Måsen och OK Tor var efter oss. Än så länge är det en bit fram till Nyköpings OK, OK Hällen, Södertälje-Nykvarn OL och Ärla IF. OK Klemmingen kan vi naturligtvis slå då de inte har tillfälliga förstärkningar.

 

Om alla (snittet!) springer 2,30 min snabbare är vi 84:a. (Malungs OK Skogsmårdarna (Michaela Hallquist, William Lind, Oskar Sandberg, Håkan Eriksson, Ludvig Åhlund, Jimmy Birklin)).

 

Alltså; Kom till våra träningar, träna med klubben, snacka 2017 med klubben, Kom med nya idéer, läs träningsprogrammet, följ med på tävlingar, peppa KOK-skolan med mera!

 

Ses, Joppe

 

FOTO: Per Carlenius (alla bilder är från 2015)

Skribent: Torgny Jeppson
Epost: Adressen Gömd

 

Vill du hyra vår klubbstuga?

Kontakta Bo Carlsson:
070-571 71 72

This is a mailto link

Läs mer

KOK-tar-swish_180px

http://www.sponsorhuset.se/katrineholmsok

Idrottens Bingo

Vi tackar våra sponsorer!

Sormlands_Sparbank_180x70px

Holmen_180x70px

KFAB_180x70px

Metria_180x70px

Andebol

 

 

Vill Ert företag också vara med och bidra till KOKs verksamhet?

Kontakta oss, eller köp till exempel kontorsmateriel, toner till skrivare etc. via vår egen sida på sponsorhuset.se!

 

KONTAKT:
Tel: +460702444878 
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Katrineholms OK - Orientering
Tranvägen 7
64193 Katrineholm

Kontakt:
Tel: +460702444878
E-post: This is a mailto link

Se all info